DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

Vintage souvenir Fort brand Ohio Sheriff badge child's souvenir goldtone

Vintage souvenir Fort brand Ohio Sheriff badge child's. Here is a cute vintage Ohio Sheriff badge made by Fort. It shows some wear, faded paint. Please see pics and zoom in for condition. Sales tax where applicable, thanks for looking.. Here is a cute vintage Ohio Sheriff badge made by Fort. It shows some wear, faded paint. Please see pics and zoom in for condition. Sales tax where applicable, thanks for looking. 。 。

Vintage souvenir Fort brand Ohio Sheriff badge child/'s souvenir goldtone
Vintage souvenir Fort brand Ohio Sheriff badge child/'s souvenir goldtone

Vintage souvenir Fort brand Ohio Sheriff badge child's souvenir goldtone

Mountain Print Country Landscape Painting Neutral Minimalist Farmhouse Artwork Triptych Set of 3 Wall Art Prints or Canvases. Product of Canada. Ashtray Copper Enamel 420 leaf ashtray off white green pot leaf, Vintage 1940 Ruddy Turnstone Upland Plover Audubon Bird Print Vintage Mid-Century Full Color Art Illustration Nice Wall Art Audobon, Czech Miloslav Janku Siged Hand Blown Glass WhaleOrcaFish Sculpture-Cobalt Blue-Paperweight-Hand Made in Czechoslovakia-Zelezsny Brod Sklo. Our Lady Theotokos Virgin and Child Russian Empire Hand Painted Board 18x13cm Kazanskaya 19c Antique Orthodox Icon Mother of God of Kazan. Sea Glass Cactus Magnet, Rustic Decor 5x7 16x20 18x24 Estes Park Colorado Wall Art Rocky Mountain National Park Watercolor Print Digital Printable 8x10 11x14, Archival Gicl\u00e9e Art Print Various Sizes See or Seem. Pair of Jerilyn Virden Handbuilt Art Pottery Ceramic White Table Vases, CHRISTMAS 9 CUBE COMPOSITE digital background cube photography xmas box photoshop digital background box photo Santa box photography, Birthday Squad Goals Girl Squad Tshirt SVG Cut File Hens Do Bridesmaid Squad Shirt SVG Design Birthday Crew Heat Transfer Vinyl Svg File, 11191973 8x10 Print Framed Phil Esposito Sports Illustrated Autograph Replica Print Boston Bruins, Las Vegas. Wall Hanging Flower Wall Decor Sunflower Photographic Print, Bird and flower table runner Cross stitch kit.