DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

Tin figure 54mm Russia 1674 Moscow strelets 8th regiment T.F.Polteva

Moscow strelets 8th regiment T.F.Polteva Russia 1674. / Tin. Moscow strelets 8th regiment T.F.Polteva, Russia 1674, XVII century. Painted figure made of white metal, 54 mm.. Moscow strelets 8th regiment T.F.Polteva, Russia 1674, XVII century.。Painted figure made of white metal, 54 mm. 。 。

Tin figure 54mm Russia 1674 Moscow strelets 8th regiment T.F.Polteva

Tin figure 54mm Russia 1674 Moscow strelets 8th regiment T.F.Polteva

Flamingo Clipart Set Commercial Use Clipart Flamingo Illustrations Clip Art Tropical Flamingo Designs Flamingo Clip Art Graphics PNG. Flower Box cnc,cnc file,file cnc,laser cutting,cnc Flower Box file svg,Wedding gift Wedding Flower Stand cnc Wedding Flower Decor cnc. Desert Landscape Photography Idaho Coldwater Creek Sandpoint Custom Frame. Idaho. size approx Cute small devil glass animal figurine 20x18x10 mm quality handwork. price for 1 piece made in Czech Republic, Wall Art OK Painting. Enchanted Pumpkin Original Watercolor. Happy Hanukkah Menorah Wooden Ornament Star of David Happy Holidays, Fast Easy Butterick PatternButterick B6455 Sewing Pattern Misses Fast and Easy Loose Fitting Pullover Top Size XS to Medium. Claire Harrison co West Virginia vintage Coal Scrip Token: Hutchinson Coal Co. Mt - ten cents, felted out of natural un-dyed Shetland Sheep wool A Super Cute & Fuzzy Badger on a Driftwood Swing just to make you smile!, Forsythia 12x12, Kandi Loot Duck Box. Daisy Bouquet Floral Embroidery Hoop Modern Embroidery Hoop Floral Embroidery Hoop Oval Finished Embroidery Hoop, Limited Edition \u2013 Dwarvish Runic Script Tolkien Art Print The Lord of the Rings The Silmarillion: The Dragons of Tolkien The Hobbit, Original oil painting European Fine Art Vintage Painting Landscape Ukrainian artist Alexander Vlasov One of a kind. Set City Maps Artwork Illinois Chicago Wall Art Posters Triptych Chicago Map Prints 3 Street Maps Set of 3 Posters.