DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

Vintage white & blue porcelain dog figurine mini hound crown over N backstamp

Vintage white & blue porcelain dog figurine mini hound crown. Vintage white porcelain dog with blue eyes figurine. Crown over N backstamp. No chips or cracks. Approx 3 length and 2.5 tall.. Vintage white porcelain dog with blue eyes figurine.。Crown over N backstamp.。No chips or cracks.。

Vintage white /& blue porcelain dog figurine mini hound crown over N backstamp
Vintage white /& blue porcelain dog figurine mini hound crown over N backstamp
Vintage white /& blue porcelain dog figurine mini hound crown over N backstamp
Vintage white /& blue porcelain dog figurine mini hound crown over N backstamp
Vintage white /& blue porcelain dog figurine mini hound crown over N backstamp

Vintage white & blue porcelain dog figurine mini hound crown over N backstamp

Tobacco Pipe citrine amethyst amethyst Lapis Lazuli labradorite Quartz Crystal UNICORN POTION Smoking Crystal pipe gemstone pipe. Hold Your Head High. Anchorage City Maps Print Digital personalized map black and white custom city maps Alaska Poster Minimalist Street Maps Art Print. Hand Embroidered Blue Mini Llama Fringe Detail Nursery Birthday Baby Shower Decor Gift, Family Svg Print Silhouette Files Download Cut Files Love Svg Being a Family Means You Will Love and be Loved Svg Home Svg. Signed and numbered 13x19 inch art print of the cover art for Shadow of Freedom. Proof Set 1968 U S. tiger figurine bronze tiger,a solid bronze statuette a solid bronze figurine Tigress seated well-detailed tigress statuette. Gift for him her friend couple family Custom Wedding Portrait Custom Line Drawing Custom Portrait Couple,Family,Friend etc., Stewart Clan Motto \u2014 Inspirational quotes \u2014 Motivational prints \u2014 Gold foil \u2014 Home d\u00e9cor \u2014 Art prints. Antique French Architecture Lithograph C1870 Villa. Springtime Friends by HUMMEL; TMK-8; vintage; kitsch; retro; decor; hand-painted; knick-knacks; folklore; figurine No Box. Honey Bee Print Bee Art Print Mother's Day Gift Tortoise Art Print Nursery Decor Bumblebee Art Tortoise Sketch Quirky Gift Idea, Art print mural-think outside the box-saying-office-modern art-blackwhite-Scandinavian-typography-motivation-inspiration-DINA4, 70s Economy Car 10x13 Color Advertisement for Toyota Corolla Retro Cars Decor Wall Art 1970s Toyota Vintage Car Ad. Perfect as a new baby A3 or A4 size Whale alphabet print for children christening or birthday gift.