DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

3mm Fancy Ribbed Spacer Beads 30 Sterling Silver Corrugated Round Beads

30 Sterling Silver Corrugated Round Beads 3mm Fancy Ribbed. ❘❘❙❙❚❚ ON SALE ❚❚❙❙❘❘ Sterling silver round corrugated 3mm beads are just beautiful, shiny and bright. These beads are all bright. 1.2mm hole. Great for making earrings, bracelets and necklaces. Perfect to place between beads. A must have beads for jewelry making. 30 in a package. From Italy.. ❘❘❙❙❚❚ ON SALE ❚❚❙❙❘❘。 Sterling silver round corrugated 3mm beads are just beautiful, shiny and bright. These beads are all bright. 1.2mm hole. Great for making earrings, bracelets and necklaces. Perfect to place between beads. A must have beads for jewelry making. 30 in a package. From Italy. Brand new.。

3mm Fancy Ribbed Spacer Beads 30 Sterling Silver Corrugated Round Beads

3mm Fancy Ribbed Spacer Beads 30 Sterling Silver Corrugated Round Beads

Lovely 1 brass military button with King's crown and plain brass back 1900 period 78 or 23 mm Ref 8440, HATENA 01-403\u201d Kimekomi Craft Kit Japanese Traditional Doll. 2 metres W15mm Printed Cotton Ribbon Label Noah's Animal Cute Sewing Zakka. Witchy Jack-O-Lantern Needle Minder. New Colorful Hand Made polymer clay Covered Aluminum Crochet Hook-size 6.5 mm by myfiori. Graduation Wooden Rollerball Pen Christmas Anniversary. Handmade in Yorkshire from Orange Dyed Sycamore Wood Great Birthday Gift, The Needlecraft Shop #931320 Floral Tissue Toppers Crochet Pattern Book, Natural Tigers Eye Gemstone Cabochon, 20 Plastic Snap Fastener size 16', London Blue Topaz Hydro Quartz 10x30mm Pear Briolette 925 Sterling Silver Gold Plated Bezel Connector. Rise And Shine Embroidered Sweatshirt Pattern & CD New Designed By Cindy Losekamp Of Sew Artfully Yours, Sakura Rubber Band Charm, FRAU LIZZY & LIZZY luftige Tops e-book. 23 stones 10 mm lava Black 10 mm black, Never Used 6.8 Yards Vintage Barkcloth by the Yard. Free Drilling Available Awesome Quality Lepidolite Matching Pair..24X16X5 mm, Hat Making 100cm x 130cm JR08991 Metallic Starry Sky Mix Glitter Fabric Quality UK Made Sewing Collage Kid Crafts Hair Bows Craft.