DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

10 Pcs ROSE PETAL Beads Milky Pink Copper Picasso

10 Pcs ROSE PETAL Beads Milky Pink Copper Picasso. There’s a ton of lovely going on in this amazing semi-matte Rose Petal bead. Bits of copper, pink, bronze and even a hint of mauve. Semi-matte beads are not that common in Rose Petals but you will love their richness. As you can see from the design examples there are many ways to use them. Size:. There’s a ton of lovely going on in this amazing semi-matte Rose Petal bead. Bits of copper, pink, bronze and even a hint of mauve. Semi-matte beads are not that common in Rose Petals but you will love their richness.。As you can see from the design examples there are many ways to use them.。Size: 14x13mm。Each order includes 10 Pieces。

10 Pcs ROSE PETAL Beads Milky Pink Copper Picasso
10 Pcs ROSE PETAL Beads Milky Pink Copper Picasso
10 Pcs ROSE PETAL Beads Milky Pink Copper Picasso

10 Pcs ROSE PETAL Beads Milky Pink Copper Picasso

BTY Lavender Cozy Pop Thread Floral Sequins Prom Formal Wedding Lace Fabric, Mini Butterfly Charms Butterfly Bracelet Butterfly Connector Gold Butterfly Charms 2 Pc Gold Jewelry Findings Cut Out Butterfly Charms, Mother's Day Gift 10% OFF Sale 32 Cts Labradorite Cabochon, Cotton Fabric Zirkusbau Candy TAL-75305 TALLINN Fabric By The Yard Art Gallery Fabrics Jessica Swift Quilt Fabric Folk Art Fabric. Nativity Scene 160396 Unfinished Wood Nativity Set. 1970's Vintage Vogue 2437 Vogue Couturier Design Sybil Connolly of Dublin Size 14 Bust 36 Hip 38 One Piece Dress Mod Sewing Pattern. fashion key chain bag charm and key holder. 3 Vintage Brass Unset Rhinestone Herringbone 3mm Chain 7.25 Bracelets R544, 168 strand natural BOULDER OPAL Faceted Briolettes Rectangle shape loose gemstone beads opal gemstone,beaded jewelry. Tanzania 48 Ct.+3 Pcs Blue Tanzanite Loose Gemstone Ball Round Lot Collection Purpose. CLP0012 Star Cubic Zircon Clasp CZ Micro Pave Hook Black Gun-Plated Clasp, Geisha Airbrush art stencil 2 sizes available Mylar ships worldwide., It's a girl Fondant Embosser or Cookie Stamp with handle. Crystal Pendant Mold UV Resin Epoxy Molds Silicon Craft Mould LQ 37 Crystal Cavity Mold Crystal Cluster Silicone Resin Molds for Jewelry.