DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

BULK 50 Spider in a spiderweb charms tibetan silver HC124

BULK 50 Spider in a spiderweb charms tibetan silver HC124. 50 Spider in a spiderweb charms 17 x 14mm Lead safe, nickel safe and cadmium safe zinc based alloy. 50 Spider in a spiderweb charms。17 x 14mm。Lead safe, nickel safe and cadmium safe zinc based alloy。

BULK 50 Spider in a spiderweb charms tibetan silver HC124
BULK 50 Spider in a spiderweb charms tibetan silver HC124
BULK 50 Spider in a spiderweb charms tibetan silver HC124
BULK 50 Spider in a spiderweb charms tibetan silver HC124
BULK 50 Spider in a spiderweb charms tibetan silver HC124

BULK 50 Spider in a spiderweb charms tibetan silver HC124

Massive Purple Fluorite Mexico. Adjustable Ring Matte Gold Plated brass OZ3256 ring21 18mm 8US inner size. Fabric By The Yard Scott Star Swirl Upholstery Fabric Citrus GreenBlack J R, Sonora Senoran Sunset Jasper Cabochon Cuprite Chrysocolla. 7 piece graduated teardrop metal cutter cookie cutters you get 7 cutters from .in to 2 inch. 108 wide quilt backing 1 yard increments 100% cotton satin finish Rise Shell pearl Ruby Star Society, 10.2\u00d712.9 DIY Bead Embroidery Kit on art canvas Moon pattern Size: 260\u00d7330 mm GIFT. Daisy Kingdom Girls' Dress and Pinafore Pattern Simplicity 9925 Size 5-6-6X gathers full skirt puffy sleeves armhole ruffles. 3\u201d Wide Red and White Stripe, Natural Citrine Quartz Cabochon Cushion Shape Citrine Calibrated Size 20X20X12 mm Quality For Jewelry Making Citrine Loose Gemstone AAA. 1 Yard WHERE'S MY STACHE Mustache Alexander Henry Black Cream Kitchy Facial Hair Beard Steampunk Humorous Graphic Quilting Sewing Fabric. With Electroplated Gold Edge Arrow Charms Wholesale Supplies Titanium Green Quartz Crystal Arrowhead Stone Pendant, cotton fabric Serengeti quilting treasures Black Boho African Animal fabric Price by the Half Metre Quilting fabric, Drip decal vinyl painting stencil clothes multiple size pack wood leather canvas airbrushing etc High quality for shoes. Morjan Hand dyed tonal 4-ply fingering weight 80% merino 10 cashmere 10 nylon yarn. Elecktra Sandstone Ultra Metallic Alive Glass Bicone. Wheeler Truck Mold Silicone Shiny Epoxy Resin Polymer Clay.