DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

Artglass painting original

Artglass painting original. Artglass panel women, artglass panel couple, meeting couple painting, blue painting, blue cafe, woman in blue dress. Title First meeting. Based on paintings by Trish Biddle. Medium: Stained glass paints, glass size 46x64х3 cm (18.1 x 25.2 x 1 inches) Original glass painting. It takes 7-10 days to. Artglass panel women, artglass panel couple, meeting couple painting, blue painting, blue cafe, woman in blue dress. 。Title "First meeting".。Based on paintings by Trish Biddle.。Medium: Stained glass paints, glass。size 46x64х3 cm (18.1 x 25.2 x 1 inches)。Original glass painting.。It takes 7-10 days to make this product.。It will arrive fully framed.。The painting is sent in a special box.。I ship by UKRPOST, it goes slowly, but the carrier is reliable.。Delivery to America takes 3-4 weeks. Delivery to England takes 3-4 weeks.。Home decor art on glass with a couple.。This artwork is a great gift for your loved one. Work will add a little coziness to your home or office and create a relaxed atmosphere in the room.。It will arrive fully framed.。Will be a unique gift for a wedding, anniversary, birthday.。

Artglass painting original
Artglass painting original
Artglass painting original
Artglass painting original
Artglass painting original
Artglass painting original

Artglass painting original

Halloween Stay Spooky Skeleton Hand Shaka Sign Novelty Svg Cut Files Vinyl Clip Art Download. Dewey or Louie Marx Disney On Parade Disneykins Vintage Plastic Playset Figure Donald's Nephew Huey. Superman Epoxy Resin Wall Art Funny, Plant Mom Original Art Crazy Plant Lady ACEO Miniature Watercolor Painting by Susan Faye Carr FREE shipping in USA, Edward Mobley Bowser wowser and rajah the elephant elegant catalog print. 49 Corona Bloom No, Modern Print Minimalism Yellow Blue Nordic Wall Art Nordic Canvas Art Scandinavian Modern Large Abstract Navy Blue Art Minimalist, 006B0 Hacienda Garden #2 24x36 100% Hand Painted Oil Painting on Canvas. SBC Small Block Engine digital vector file gradient colors. by Stafford Pemberton 27 cm. 1977 STARSKY and HUTCH Book Hardcover UK Exclusive 10.75.