DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

Natural Bridge Wooden Ornament

Natural Bridge Wooden Ornament. Natural Bridge wood slice ornament features a view of Natural Bridge. Original hand painted artwork by Audrey Boobar printed and hand cut for each wooden slice before being attached. Each ornament varies from 2.5-3.25 inches in diameter; variations due to the natural wood slices. Wooden slices. Natural Bridge wood slice ornament features a view of Natural Bridge. Original hand painted artwork by Audrey Boobar printed and hand cut for each wooden slice before being attached. Each ornament varies from 2.5-3.25 inches in diameter; variations due to the natural wood slices. Wooden slices sourced from another ETSY vendor. Jute is threaded through the drilled hole for hanging. All Made in the USA. 。Ornaments are packaged in a plastic sleeve with a label.。Perfect gift for a nature lover. A non-breakable ornament. 。 。

Natural Bridge Wooden Ornament
Natural Bridge Wooden Ornament
Natural Bridge Wooden Ornament

Natural Bridge Wooden Ornament

Scented 10 oz Candle with Bronze Lid. Fall Welcome Sign Welcome Sign For Front Door Front Porch Welcome Sign Seasonal Welcome Sign Halloween Welcome Sign | Heart. Reversible Lemon Palcemats set of 4, Vintage Pillow,Pillowcase,Antique Pillow,Wool Pillow,Decorative Pillow,Cushion,Sofa Pillow,Pillowcover,Decorative,Home Decorations,1.3x1.3ft, 28x28 Turkish Kilim Pillow,Geometric Pillow,Handwoven Pillow,Throw Pillow,28x28 Kilim Pillow Cover,Floor Cushion Pillow SP7070-586. shower bottle glass mouthwash bottle 16oz amber glass mouth rinse bottle amber glass dispenser with pump modern shower zero waste. Office Wall Decal Living Room Wall Decor Modern Clock Wall Decal British FLag Clock Wall Decal Clock Wall Decor Clock Wall Sticker. Personalized Kids Cup Unicorn Tumbler Tumbler. Vintage Christmas Sign Santa Please Stop Here from 1990's. Clear Quartz Stone Pumpkin Clear Quartz Crystal Pumpkin jack o lantern hand carved pumpkin healing crystals Clear Quartz pumpkin, Australian Made Sleeping Baby Koala Australian Souvenir Magnet Pewter Australian Gifts. Angel Demon Wings Horns Bad Good Wall Decal Window Sticker Design Handmade 4870. French Vintage metis linen sheet with thread work hem 07540, Landscape Welcome Sign INSTANT DOWNLOAD Editable PDF Welcome Sign Wedding Welcome Sign Welcome to Our Wedding Sign Fernery Greenery. Horse Race Wine Goblet 13 12 oz.