DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

Cute 54th Wedding Anniversary Gift for Wife Funny 54 Year Anniversary Pillow Cushion Present for Her

Cute 54th Wedding Anniversary Gift for Wife Funny 54 Year. Add a personal touch to your space with amazing broadcloth pillows. These pillows are super soft and durable which means they are a fully functional piece of art that are meant to be used. • Stuffed Pillow and Insert - Polyester/Polyfill • Durable Polyester Broadcloth Fabric That is Soft To The. Add a personal touch to your space with amazing broadcloth pillows. These pillows are super soft and durable which means they are a fully functional piece of art that are meant to be used.。• Stuffed Pillow and Insert - Polyester/Polyfill。• Durable Polyester Broadcloth Fabric That is Soft To The Touch。• Dye-Sublimated Print Using Non-Solvent Water-Based Inks with No VOCs。

Cute 54th Wedding Anniversary Gift for Wife Funny 54 Year Anniversary Pillow Cushion Present for Her
Cute 54th Wedding Anniversary Gift for Wife Funny 54 Year Anniversary Pillow Cushion Present for Her
Cute 54th Wedding Anniversary Gift for Wife Funny 54 Year Anniversary Pillow Cushion Present for Her
Cute 54th Wedding Anniversary Gift for Wife Funny 54 Year Anniversary Pillow Cushion Present for Her

Cute 54th Wedding Anniversary Gift for Wife Funny 54 Year Anniversary Pillow Cushion Present for Her

Custom Order Upcycled Name Plaque Scrabble. Front Porch Decor Peach Roses Freesia Fern Wreath Patio Decor Patio Wreath Rustic Wreath Twine Wreath Door Wreath Ferns. Vintage 1970s Japan Takahashi San Francisco Porcelain Coffee Cups With Orange and Yellow Flowers Salt and Pepper Shakers Set Ref 20024. Bauhaus Pillow Sham Geometric Cotton Sateen Pillow Sham Bedding by Spoonflower Bold Bauhaus Brights by thewellingtonboot, Clementson Antique Ironstone Staffordshire China Blue and White Transferware 10 12 Inch Dinner Plate Siam J, Oven Mitt White and Blue Potholder Red Plaid Potholder, ON SALE Nasco Brown Indian Tree Dessert Bowls Set of 4 Brown Transferware Replacement China Made in Japan, Campbell Camels Camel Car Decal Personalized Camel Camel Iron On Monogram for clothing Camel Monogram Decal Camel Vinyl Monogram, Pink Wall Decor Tulip Spring Wall Art Colorado Flower Photography Flowers Fine Art Photography Colorado Photography Print, New BLUEBERRY LEMON DONUT Scented Primitive Mini Donuts Wax Tarts Melts Bowl Fillers Highly Scented 8 pk, Table oak clock, New York City Subway Sign 28 Street Station Wood Sign.