DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

Sa\u00f4ne-et-Loire 940.0 ct Maltat Mispickel France Mr

Mr. Mispickel. 940.0 ct. Maltat Saône-et-Loire France. Mispickel from Maltat, Charolles Rounding, Saône-et-Loire, Burgundy-Franche-Comté, France Comes with certificate of authenticity Average weight (Carats): 940.0 ct Size (mm): 77 x 45 x 35 mm Ref: SKU040496. Mispickel from Maltat, Charolles Rounding, Saône-et-Loire, Burgundy-Franche-Comté, France。Comes with certificate of authenticity。Average weight (Carats): 940.0 ct。Size (mm): 77 x 45 x 35 mm。Ref: SKU040496 。 。

Sa\u00f4ne-et-Loire 940.0 ct Maltat Mispickel France Mr
Sa\u00f4ne-et-Loire 940.0 ct Maltat Mispickel France Mr
Sa\u00f4ne-et-Loire 940.0 ct Maltat Mispickel France Mr

Sa\u00f4ne-et-Loire 940.0 ct Maltat Mispickel France Mr

czech vintage 250p 19x13mm glass beads. Similar pink salmon leather with sequins 5 mm 1 meter. Black and Whit elastic tape Elastic tape 4 mm Sewing supplies DIY face mask Stretch tape Wide elastic band Elastic drawcord, 5d Diy Diamond Painting Beagle Animal Diamond Rhinestone Full Square Drill,Full Round Diamond Embroidery Mosaic Dog Home Decor, #218 Sand Yarn Hobii Acrylic ScandinaviaU, 100Yds 36 Styles Brown Faux suede Cord 3mm Brown Faux Suede Cord for Bracelets,DIY Cord Wholesale Supplies-A015. So Many Fish Light Tan for QT Fabrics 100% Cotton Fabric by the yard So Little Time: Fish Scales, jewelry component Triangle Enameled copper jewelry making enameled copper copper jewelry copper earrings boho earrings pair. Qty 2 Vintage USA Occupied Japan 18x13mm Oval Glass Amethyst Marble Pierced Flower Glass Cabochons Cabs 18x13 ovals Dr4-4-2-4, Flower Iron on Gardening Badge 2.25 Bloom White Daisy Applique Patch, Ref.111 assortment set of coupons cotton for patchwork or hobby. 5 small salmon pink coordinated coupons oranges. Square Twist Turn Lock Bag Hardware Gold Silver Gunmetal Bronze 220 pcs Handmade Purse Handbag Making Metal 40mm 1 58 Supplies, Pkg of 15 wooden housecottage buttons wood sewing scrapbooking embellishments craft supplies. 3D skull Silicone mold skull mold.