DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

Set of 2 Large Handwoven Tea Towels Green and Gold

Set of 2 Large Handwoven Tea Towels Green and Gold. I wove these thick, absorbent tea towels in a plaid design, using new green and gold cotton yarn. Sold as a set of 2, these towels measure approximately 20x25. Made of 100% cotton, these are easy care and perfect for a practical gift for almost anyone! Or just treat yourself, I wont tell. These come. I wove these thick, absorbent tea towels in a plaid design, using new green and gold cotton yarn. Sold as a set of 2, these towels measure approximately 20"x25". Made of 100% cotton, these are easy care and perfect for a practical gift for almost anyone! Or just treat yourself, I won't tell. These come fully washed, hemmed and pressed so they are ready to use right out of the package.。I wove these by hand on my floor loom in my home, using soft, absorbent cotton yarn, sourced from Canada. I hand inspect and finish these towels myself in my pet friendly, smoke free home. 。

Set of 2 Large Handwoven Tea Towels Green and Gold
Set of 2 Large Handwoven Tea Towels Green and Gold
Set of 2 Large Handwoven Tea Towels Green and Gold
Set of 2 Large Handwoven Tea Towels Green and Gold
Set of 2 Large Handwoven Tea Towels Green and Gold

Set of 2 Large Handwoven Tea Towels Green and Gold

1960s sewing box table Danish design. Wax Burners Affordable Wax Burners High Wattage Burners Fragrance Burners Variety Of Colors Oil Burners Christmas Gifts Night Lights, Vintage Alcohol Proof Made in Japan Bowl Mid Century Asian Oriental Decor Mildly Triangular Bowl ~ Paper Mache or Plastic ?, Hazel Atlas Tea Set Green Childrens Teas Set Milk Glass. Desk Planter Coin Dish Candy Bowl 3D Printed Bowl Succulent Planter Trinket Dish. Snowman Personalized Square Slate Coaster. Decorative Handmade Sofa Throw Pillow,Oushak Rug Pillow Case,Ottoman Ethnic Red Cushion Cover,Tribal Turkish Vintage Wool Carpet Pillow,1898. Wilton Cake Pan #2105-3319 2005 Baby Buggy, Set of 6 Titanium Finish Cabinet Handles Drawer Knob Old Silver Cabinet Pull Vintage Style Dresser Pull 514 Dark Grey Drawer Handle, Imperial Glass La Belle Rose Marigold Bud Vase, Hexagon Wall Stickers White Hexagon Wall Decal Honeycomb Decal Peel and Stick Hexagon Wall Decor Hexagon Wall Vinyl Office Decor. Vintage brass drapery clips \u0421urtain rod rings French curtain Window hardware Drapery holder Rings for curtains French antiques Curtain clips.