DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

Glamping Camping Grandma Mom Happy Camper Epoxy Tumbler 20oz - Cup Customized Gift Personalized

Happy Camper Epoxy Tumbler Camping Glamping Customized. This is the perfect tumbler for the person in your life who loves to go camping! The top is white with the camper decal with watercolor flowers. You can choose the glitter color that you want to coordinate with it. We also offer personalization on the back. You can add a name, monogram, or initial.. This is the perfect tumbler for the person in your life who loves to go camping! The top is white with the camper decal with watercolor flowers. You can choose the glitter color that you want to coordinate with it. We also offer personalization on the back. You can add a name, monogram, or initial.。All of our tumblers are covered with an FDA compliant epoxy that gives a smooth, shiny finish. This also ensures that no decals peel off.。

Glamping Camping Grandma Mom Happy Camper Epoxy Tumbler 20oz - Cup Customized Gift Personalized
Glamping Camping Grandma Mom Happy Camper Epoxy Tumbler 20oz - Cup Customized Gift Personalized
Glamping Camping Grandma Mom Happy Camper Epoxy Tumbler 20oz - Cup Customized Gift Personalized
Glamping Camping Grandma Mom Happy Camper Epoxy Tumbler 20oz - Cup Customized Gift Personalized

Glamping Camping Grandma Mom Happy Camper Epoxy Tumbler 20oz - Cup Customized Gift Personalized

Teacher Appreciation Cup Teacher Tumbler Teacher Gift Personalized Pencil Glitter Tumbler Pencil Tumbler Glitter Pencil, Vintage Longaberger Basket with Plastic Protector 1995.Small Longaberger Basket with Handle.Vintage Wooden Basket.Longaberger Fruit Basket.. Soy Candle Pillow Fight, Ecofriendly No Toxins No PVCs Decals Reusable Fabric Decal WD37 Koalas Wall Decals Koala Bears Decal, Paris Glitz Door Pull 3 pc set. Social worker ink stainless steel tumbler. Dandelion tile. Radio Personality Hard Working Radio Host Funny Radio Presenter Gift Radio Host Gift Water Bottle Radio Presenter. GOLD Beaded Mini Christmas Tree Ornament or Holiday Pendant; Peachy Gold Faceted Glass Beads Gold Beads; Tiny Gold Bead Ornaments, Silver Blue Faux Silk TAILOR MADE bolster COVER Rayon Brocade Long Tube Shape Cylinder Dandelion Flowers Head Rest made to order #BL035g, FREE SHIPPING-Vintage 1970\u2019s \u201cPat\u2019s Bar\u201d NOS Square Drink Coasters-Set of 6 in Package-Alcohol Resistant Inks-Mid Century-Tiki Bar Decor. Hand turned penholder.