DESPRE NOI....

Asociatia “Integrarea Copiilor cu Autism Bacau ” este o asociație non-profit, înființată pe data de 25.01.2019. Aceasta urmărește să aducă un plus de bucurie copiilor cu nevoi speciale, și nouă, părinților acestor copii, speranța că integrarea socială este posibilă și pentru ei, dacă există suficientă dragoste, implicare, dăruire.
Obiectivul nostru este de a le oferi acestor copii posibilitatea să interacționeze, într-un spațiu închis sau afară, să petreacă timp prețios jucându-se cu ceilalți, să râdă și să îi vadă pe alții râzând, să știe că nu sunt singuri; pentru că terapia 1 la 1 nu este suficientă.
Ideea de a înființa o asociație care să faciliteze întâlnirile dintre copii speciali, cu diferite forme de dizabilități, a crescut în mine încetul cu încetul, din necesitatea de a-i oferi copilului meu diagnosticat cu autism o bucățică din normalitatea vieții. Dar impulsul de a pune lucrurile pe un făgaș, de a le da formă și concretețe, a venit sub imperiul a ceea ce transmit versurile melodiei “Trăiește frumos”, cântată de Delia M, care mi-au dat aripi, făcându-mă să cred că, da, chiar și în circumstanțe defavorizante, se poate trăi frumos. Mi-am spus atunci că, în situația dată, în primul rând de mine depinde calitatea vieții copilului meu, de strădania mea de a mă implica activ întrun proiect ce să aducă laolaltă copii ca al meu, care au nevoie de o atenție specială; că bucuria și zâmbetul pot fi aduse și în sufletul acestor copii care sunt marginalizați, despre care se crede, în general, că nu au nevoie să iasă în societate, poate pentru că societatea nu are nevoie de ei.

Am început astfel să caut sponsori pentru a organiza o primă petrecere pentru copiii cu nevoi speciale,un proiect de suflet numit” Petrecerile lui Stefan”. Lucrurile s-au legat cu ușurință, aproape au mers de la sine. După o simplă postare pe Facebook, s-au strâns suficienți bani încât am reușit să închiriez un spațiu la Clubul „Hapciu’’ din Bacău. Am avut, desigur, emoțiile aferente oricărui lucru pe care îl faci pentru prima dată. Dar bucuria copiilor, încrederea părinților și dăruirea unor oameni sufletiști, ce au empatizat cu ideea de “nevoi speciale”, m-au făcut să-mi doresc să dau continuitate, formă și nume acestui eveniment. Mai mult, doamna Nadia Costea, deținătoarea Clubului “Hapciu”, mi-a dat posibilitatea să pun o cutie pentru donații pentru petrecerile ulterioare ale acestor copii.
În felul acesta , am organizat până în momentul de față 6 astfel de întâlniri pentru copii speciali și pentru părinții acestora; pentru că nu trebuie uitat câtă nevoie au și aceștia din urmă să știe că nu sunt singuri în lupta lor pentru o viață normală, că nu trebuie să se autoizoleze, crezând că doar copilul lor este special. Comunicând și împărtășind eșecuri și reușite, temeri și speranțe, lumea în care trăim devine un loc mai bun, mai cald, mai primitor, iar viața mai frumoasă.

Un parinte cu un copil cu autism are nevoie din partea comunitatii de acceptare si toleranta. Suna a cliseu. Dar… Un asemenea parinte depune eforturi considerabile, in fiecare clipa traita impreuna cu copilul sau, pentru a mentine balanta STIMEI lui de SINE. Sentimentele de neputinta sunt greu de gestionat. Orice judecata venita din exterior in privinta modului in care un parinte cu copil cu autism isi EDUCA copilul este devastatoare pentru acest tip de parinte, intrucat fiecare moment petrecut alaturi de copilul cu autism poate fi o provocare ce epuizeaza constant resursele parintelui.

EVENIMENTE

GALERIE

SPONSORII NOȘTRI

DONEAZĂ ACUM

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit susțineti proiectul Petrecerile lui Stefan  organizat de

Asociatia “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”,

demers ce se doreste a avea loc lunar la Club Hapciu.


Pentru donatii: 

Asociația “INTEGRAREA COPIILOR CU AUTISM BACAU”
Cont bancar: (IBAN)RO59CARP004001321415RO02
CIF: 40623563

Donații:

Asociatia Integrarea Copiilor cu Autism Bacau
Cod de identificare fiscla: 40623563
Cod bancar(IBAN):
RO59CARP004001321415RO02

 

Descarcă formularul 230

Contactează-ne:

1980'S Vintage Knitting pattern cute leopard waistcoat with collar design PDF Download pattern only

1980'S Vintage Knitting pattern cute leopard waistcoat. This is a PDF vintage pattern that you download. Pattern is to make a waistcoat from 1986. Instructions given to fit chest/bust sizes 76-101cm. Recommended needle sizes: 4mm, 4 1/2mm and 6mm. PLEASE READ: this is a vintage UK knitting pattern. I havent personally knitted all the patterns I have. This is a PDF vintage pattern that you download.。Pattern is to make a waistcoat from 1986.。Instructions given to fit chest/bust sizes 76-101cm.。Recommended needle sizes: 4mm, 4 1/2mm and 6mm.。PLEASE READ: this is a vintage UK knitting pattern.。I haven't personally knitted all the patterns I have in my shop and I'm not designer of any of these patterns.。This is a pdf download of an out of print knitting pattern - you are buying a pdf download of a knitting pattern NOT the physical pattern or the finished garment.。

1980/'S Vintage Knitting pattern cute leopard waistcoat with collar design PDF Download pattern only
1980/'S Vintage Knitting pattern cute leopard waistcoat with collar design PDF Download pattern only

1980'S Vintage Knitting pattern cute leopard waistcoat with collar design PDF Download pattern only

gunkote duracoat Avery paint mask sticky back vinyl spider web 2 stencil for cerakote, Indian Beautiful Print Hand block Fabric Sanganeri Printed Fabric Cotton Dress Making Fabric By The Yard, 100% Natural Dendritic Agate mix Shape Cabochon Dendritic Agate For Making Jewelry 38x28 to 18x18 MM lot Designer Loose Gemstone, BLACK Peacock curled feather sprigs 3 packages plumes for hats,fascinators,costume headdress,brooch bouquet 6-8 Inches, Eight 70s Knitting Patterns for Children's Cardigans Patons 569 Jumpers and More Download PDF 16 pages. Mid Century Modern Retro Dinette Scene with Mischievous Black Retro Cat Canvas Gallery Wraps, Paper Butterflies \u2022 2\u201d\u2022 Pack of 20 Butterflies \u2022 Double Sided Cardstock \u2022 American Crafts \u2022 Pink Paisley. 16'' strand 2mm 3mm 4mm 6mm 8mm 10mm 12mm Natural Stone Jewelry Beading beads Pink Howlite Turquoise Round Loose Gemastone beads, FREE BOX Charm for Bracelet Necklace Pendant or Key Ring in Sterling Silver 18 ct Gold Ice Skate Cubic Zirconia Gift for Women and Girls. 10 pieces CZ zircon Micro Pave birdie Connector,Double Bails Beads Charm,for DIY Bracelets necklace women Jewelry Finding CT405.